Ribolla Gialla D.O.C. – Cozzarolo

Vinum est Sanus Italië, Wijn Wit, Wijnen

Bloemenaroma. Droge, frisse wijn met een vrij hoge zuurtegraad. Bij koude voorgerechten, gerechten met citroensaus, roomsoepen, vis, voorgerechten gemaakt van groenten. Bij koude voorgerechten, gerechten met citroensaus, roomsoepen, vis, voorgerechten gemaakt van groenten.

Pinot Grigio D.O.C. – Cozzarolo

Vinum est Sanus Italië, Wijn Wit, Wijnen

Daar waar de Friulano en de Ribolla Gialla autochtone druivenrassen zijn, is de Pinot Grigio een internationale druivensoort. Zelfs droog gevinifieerd, is er altijd een aangename zachte molligheid te bespeuren in deze wijn. Typisch boeket dat doet denken aan acaciabloesems en citrus. Droge, volle, aangename wijn. Aperitiefwijn, bij lichte voorgerechten, soepen, eiergerechten, vis. Aperitiefwijn, bij lichte voorgerechten, soepen, eiergerechten, vis.

Friulano D.O.C. – Cozzarolo

Vinum est Sanus Italië, Wijn Wit, Wijnen

Werd vroeger ook de tocai friulano genoemd, maar deze benaming werd verboden door de EU en teruggebracht naar friulano om verwarring te voorkomen met de bekende Tokaji wijnen uit Hongarije. Bloemig en fruitig boeket waarbij de wijnboer ook spreekt van impressies van bittere amandel. Droge wijn met een gematigde zuurtegraad en een fijne kruidigheid. Bij een bordje met verse kaas …