Bodegas Via de la Plata


Bodegas Via de la Plata is een familiale onderneming gelegen in de provincie Badajoz van het autonome gebied Extremadura. Het bedrijf bevind zich in de stad Almendralejo, 25 km ten zuiden van de stad Mérida (hoofdstad van Badajoz) en op 50km van de Portugese grens. Almendralejo is de hoofdstad van Tierra de Barros, de grootste subregio van de D.O. Ribera del Guadiana.

De wijngaarden van Tierra de Barros liggen aan weerszijden van de Guadiana op 300 à 350 meter boven de zeespiegel. Het landschap is vrijwel vlak en als je er doorrijdt, valt het op dat er afwisselend wijngaarden en olijfboomgaarden werden aangeplant. Men kon ons daar geen reden voor geven, het is een gewoonte van oudsher. De bodem is zeer vruchtbaar en bestaat uit okerkleurige leem. Deze bodem heeft de eigenschap dat hij goed water kan vasthouden, geen overbodige luxe in dit droge klimaat.

 

Denominatión de Origen

Bodegas Via de la Plata is het bekendste wijnbouwbedrijf in Almendralejo en maakte in 1983 de eerste cava van Extremadura. Almendralejo kreeg in 1985 officieel toestemming om cava te maken onder de classificatie Denominatión de Origen.Jaarlijkse productie
0
flessen cava