Geschiedenis

Rudy Morel startte in 1998 als vertegenwoordiger in Wijnhuis Bollaert te Merelbeke. Hij kreeg daar ruim de gelegenheid om ervaring op te doen in alle mogelijke facetten van het beroep van wijnhandelaar.
In 2000 begon hij met de langlopende opleiding “sommelier conseil” aan de Vlaamse Wijnacademie in Syntra Gent.
Drie jaar later behaalde hij aldaar, het in wijnmiddens zo felbegeerde diploma, dat na een intensieve stage aan de Université du Vin in Suze La Rousse (Rhônevallei) werd bevestigd.

Mijlpalen

 • 1 januari 2004

  Oprichting van de éénmanszaak Wijnen Vinum est Sanus.

 • Eind 2004

  Import van de eerste wijnen uit Duitsland.

 • Vanaf 2005

  Begin van de import van Franse wijnen en dat jaar werd de zolderruimte onder het dak van onze privéwoning ingericht als geklimatiseerde winkelruimte. Daarna werd ons gamma voortdurend uitgebreid met kwaliteit.

 • 2012

  Invoering van de eerste wijnen uit Spanje.

 

Aankoopstrategie


Meerdere keren per jaar worden er vakbeurzen bezocht waarbij wij op zoek gaan naar betaalbare kwaliteitswijnen bij gepassioneerde wijnbouwers, die aan het hoofd staan van meestal kleine familiedomeinen. Na een eerste schifting worden er staalflessen meegenomen naar huis die daarna ten gronde worden geproefd, meestal in harmonie met aangepaste gerechten.

Placeholder

Bezoek


Vervolgens brengen mijn echtgenote en ikzelf een bezoek aan de domeinen. We zien toe hoe de wijnbouwer te werk gaat in zijn wijngaarden, maar het allerbelangrijkste, we controleren de hygiëne in zijn kelders en vooral in de ruimte waar de wijnen worden gemaakt.


Placeholder

Transport – Travadri


Alle vervoer van onze wijnen uit Frankrijk en Duitsland gebeurt door Travadri uit Merelbeke, een firma gespecialiseerd in wijntransporten met frigowagens.

Placeholder

Transport – Sinex


Het vervoer van onze wijnen uit Spanje gebeurt door Sinex uit Berlare, gespecialiseerd in het vervoer van algemeen transport, het transport van gevaarlijke goederen (ADR) en koeltransport.

“Vooraleer ergens wijn te kopen: proef de wijn, keur zijn kwaliteit en beoordeel zijn aankoopprijs.”Rudy Morel
Degustaties
Daarom organiseren wij twee keer per jaar opendeurdagen op onze wijnzolder, meestal in mei en in november.

Klanten die op zoek zijn naar wijnen voor een feest, kunnen na afspraak langskomen om te proeven.

Op verzoek doen we ook thuisdegustaties.