Kennismaking Bodegas Vallarcal

Rudy Morel Domeinen

Tijdens onze veertiendaagse rondrit gedurende de voorbije paasvakantie, hadden wij op dinsdag
5 april 2016 een bezoek gepland aan Bodegas Via de la Plata (onze cavamaker). Na een ritje van 20′ van onze Parador in Mérida waren wij om 10 u reeds in Almendralejo. Het was ons eerste bezoek aan Via de la Plata sinds wij eind november 2014 starten met de import van hun cava’s.

Wij werden opgewacht door Señor Francisco Escaso, the big boss himself, Ana Escaso Morena, zijn lieftallige kleindochter en zeer goede tolk Engels, Evaristo de Vega Alonso, oenoloog met een innemende persoonlijkheid. Net toen we dachten dat we een rondleiding zouden krijgen, mochten we plaatsnemen in een splinternieuwe Mercedes voor een toertje door de wijngaarden. Na een half uurtje kwamen wij aan in de gemeente Fuente del Maestre en plots stonden wij voor een gebouw “Bodegas Vallarcal”. Blijkbaar houden de Spanjaarden ook van een verrassing, want wij wisten niet eens dat ze naast hun cavadomein er ook nog een andere bodega voor de stille wijnen op nahielden.